Mes favoris
Pas de favoris dans votre liste
Find
the right
accommodation:
Hotels
Apartment or chalet
FR DE EN

Post 20. Old House with successive enlargementsifs

This home features the date 1708 on multiple beams and is part of the un-burnt area. It helps illustrate how the family adapted the main house to the number of family members.

The larger the family was, the more food had to be produced and the more productive land was required. Rather than build a new house, residents proceeded by additions. Balconies were closed to become rooms; an additional floor was built; a section on one side was added or two adjacent buildings were linked to create a new room.
The fight against the ravages of vermin was part of life in the houses. Chests, made with local pine in principle, were stored in the basement. Foodstuffs were stored on racks hanging from the ceiling or placed on the racks of the bréno.

>Next post
Continue to the « Café-Restaurant La Fougère » where the road turns up.

Useful documents

Contact

Post 20. Old House with successive enlargementsifs
3961 St-Luc
By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies to improve your user experience and to provide website statistics.
Read the legal notice
OK